images/stories/logosait_new.jpg

 

Остання шана: у центрі хочуть встановити пам'ятник улюблениці тернополян – собачці Джессі

Остання шана: у центрі хочуть встановити пам'ятник улюблениці тернополян – собачці Джессі
Безпритульну собачку Джессі знали чи не усі тернополяни.

Тварина привертала увагу перехожих своєю харизматичністю: полюбляла спати у центральних магазинах, інколи на вітринах. Перед нею відчинялися практично всі двері.

Як розповіла тернополянка Тетяна Семусь, жодна спроба волонтерів прилаштувати Джессі в сім'ю не дала результату: собака вперто поверталася на вулиці рідного Тернополя жити звичним "богемним" життям. На жаль, цьогоріч улюблениці сотень містян не стало – її отруїли.

Жінка пропонує віддати шану собачці та встановити їх пам'ятник у центрі, на вулиці Сагайдачного чи Валовій. Відповідну петицію Тетяна Семусь зареєструвала 25 січня.

"Тварина потоваришувала з тисячами містян та туристів, ставши місцевою знаменитістю. Завдяки своєму пробивному характеру та унікальній харизмі, Джессі стала постійною відвідувачкою багатьох закладів міста – магазинів, кафе, книгарень. Візит чотирилапої тернополянки вважався добрим знаком, а тому усі двері Тернополя радо відчинялися перед нею", – пише тернополянка в петиції.

За її словами, на виготовлення скульптури з міського бюджету не буде використано жодної копійки. Містяни готові виготовити її за власні кошти, зібрані з добровільних внесків.

"Біля пам’ятника у вигляді мисочки пропонуємо облаштувати напувалку для тварин, вода в яку поступатиме з водопровідної мережі цілорічно.

Таким чином ми не лише привернемо увагу тернополян до проблеми поводження з безпритульними тваринами, а й на рівні України позиціонуватимемо наше місто як європейське і таке, де турбуються про тварин на ділі"– додала авторка петиції.

Збір підписів триватиме місць. Станом на 26 січня петицію підписали 28 людей з 300 необхідних.

Нагадаємо, що Джессі не стало 1 січня цього року.  Собака потрапила у ветлікарню з симптомами отруєння. За її життя боролися всю ніч, на жаль, безрезультатно.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер