images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополянин представлятиме Україну на зимових Паралімпійських іграх

Тернополянин представлятиме Україну на зимових Паралімпійських іграх
Тернопільський спортсмен Тарас Радь виступить на ХІІІ зимових Паралімпійських іграх.

Міжнародні змагання відбуватимуться з 4 по 13 березня в місті Пекін у Китаї.

Як повідомили в Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА, участь в Паралімпійських іграх візьме тернополянин – майстер спорту України міжнародного класу з біатлону та лижних перегонів Тарас Радь.

"Наш земляк показав гідні результати на чемпіонатах світу, кубках Європи, світу і був обраний, щоб представляти Україну у таких видах спорту як лижні перегони та біатлон", – зазначили в управлінні.

Згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту України від 02.02. 2022, Тарас Радь увійшов до складу національної збірної команди України для участі у ХІІІ зимових Паралімпійських іграх 2022 року серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Додамо, що гасло ХІІІ зимових Паралімпійських ігор – "Разом заради спільного майбутнього". Гасло українських паралімпійців: "Ваша підтримка – наша перемога".

Нагадаємо, що у 14 років Тарас Радь пошкодив ногу. Через неналежне лікування рани розпочалось зараження, тому ногу ампутували нижче коліна. Незважаючи на травматичну операцію, уже у 2014 році він повернувся до спорту.

Він – наймолодший учасник збірної України. Паралімпієць виборов четверте для України "золото" у Пхьончхані і свою першу нагороду на дебютній Паралімпіаді.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер