images/stories/logosait_new.jpg

 

Відтепер у Тернополі можна змінити місце реєстрації в онлайн-режимі

Цими днями у Тернополі запущено одну із найочікуваніших послуг для мешканців — декларування місця проживання онлайн (раніше прописка).

Завдяки цьому замість того, щоб йти у ЦНАП із документами або власником житла для реєстрації місця проживання, а також до військкомату — відтепер змінити місце проживання можна онлайн через застосунок Дія за декілька кліків. Послугу можна буде отримати онлайн лише за 1 робочий день.

Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто чи заповнивши заяву на отримання послуги онлайн за посиланням https://diia.gov.ua/news/beta-testuvannya-deklaruvannya-miscya-prozhivannya-onlajn-na-portali-diya-yak-doluchitisya.

Проєкт реалізовується Програмою EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії, а також за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується ПРООН за підтримки Швеції і Академії електронного урядування Естонії в рамках проєкту «EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека». За співпраці Міністерства цифрової трансформації України з Міністерством внутрішніх справ України, Державної міграційної служби України, Міністерством оборони України та Міністерством юстиції України.

Законодавча база

5 листопада Верховна Рада України прийняла закон №5463, який передбачає запровадження декларування та реєстрації місця проживання в електронній формі.

Закон визначає можливість отримання послуг у електронній формі, перелік усіх необхідних документів, необхідних для декларування/реєстрації місця проживання, та забороняє вимагати для декларування або реєстрації місця проживання інших, ніж передбачених цим законом, документів.

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер