images/stories/logosait_new.jpg

 

Як часто необхідно міняти постільну білизну, щоб не мати проблем зі здоров'ям


Як часто необхідно міняти постільну білизну, щоб не мати проблем зі здоров'ям

Чимало людей запитують, а наскільки має бути часта зміна постільної білизни? Насправді кожна людина сама вирішує, наскільки часто необхідно це робити. Адже всі люди мають різні уявлення про чистоту. Але при цьому є деякі правила, які створили медики. І цих правил варто дотримуватись.

Спочатку скажемо, що завжди має бути два комплекти постільної білизни. Один комплект для літа, інший для зими. І подібний поділ справді існує. Але воно умовне, бо на кожен сезон має бути по кілька комплектів. Наприклад, для літа потрібно мати чотири комплекти, а для зими достатньо двох. Чому така нерівномірна пропорція? Справа в тому, що влітку люди пітніють сильніше. Тому і білизну потрібно міняти частіше.

Наскільки часто потрібно міняти постільну білизну?

Медики заявляють, що постільну білизну потрібно міняти кожні сім днів. Також вони радять ретельно прогладжувати його праскою після прання.

І це дуже важливо, тому що в білизні можуть бути пилові кліщі. Через них може з'явитися свербіж та алергія. Навіть за ідеальної чистоти кліщі можуть розмножуватися в білизні. І часто прання з прогладжуванням допоможе боротися з ними.

Вчені довели, що пилові кліщі не лише викликають алергію, а й знижують імунітет. Причому кліщі можуть бути навіть у чистій білизні.

Вочевидь, що у частоту зміни білизни впливають багато чинників. Опишемо їх:

  • чистота у квартирі;
  • наявність свійських тварин;
  • охайність господарів.

І останній пункт дуже важливий, адже деякі люди можуть їсти у ліжку. І їх не турбує, що в ліжко можуть потрапити крихти. Також домашні тварини люблять полежати на ліжку. Особливо це стосується кішок. А після них на ліжку залишається шерсть.

Три правила, яких потрібно дотримуватися

  • Перед сном обов'язково приймайте душ.
  • Якщо вдома є вихованці, то завжди струшуйте ковдру.
  • Змінюйте білизну хоча б раз на десять днів.

Пам'ятайте, що гарний сон буде лише на чистому ліжку. Тому не лінуйтеся частіше міняти білизну.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер