images/stories/logosait_new.jpg

 

Росія нарощує крадіжки українського зерна на окупованих територіях – супутникові знімки

 
MAXAR TECHNOLOGIES

На супутникових знімках зафіксували, як російські кораблі завантажують українське зерно в окупованому Криму – найімовірніше його вивезли з окупованої Херсонщини та інших тимчасово непідконтрольних територій.

Про це повідомляє CNN з посиланям на супутникові знімки Maxar Technologies.

На знімках видно два балкери під прапором Росії, "Матрос Позиніч" і "Матрос Кошка", які пришвартувалися в Севастополі в окупованому Росією українському Криму поруч із зерносховищем. На зображеннях, датованих 19 та 21 травня, зерно зі стрічки пересипають на російські балкери.

 
Супутниковий знімок від Maxar Technology показує, як зерно завантажують у корпус корабля під російським прапором "Матрос Позиніч" в окупованому Криму, 19 травня.
MAXAR TECHNOLOGIES
 
21 травня на цьому супутниковому знімку від Maxar Technologies у порту Севастополя було видно російське судно "Матрос Кошка".
MAXAR TECHNOLOGIES

За даними сайту відстеження суден MarineTraffic.com, обидва судна покинули порт. "Матрос Позиніч", якого раніше вже зловили на спробі "експорту" краденого українського зерна, прямує до Бейрута. Натомість "Матрос Кошка" досі знаходиться неподалік порту Кавказ. Російські балкери мають місткість 30 тисяч тонн зерна.

 
MARINETRAFFIC.COM

Судно "Матрос Позинич" належить підсанкційній "Об'єднаної суднобудівної корпорації".

Зауважимо, що Крим не володіє такими обсягами зерна, і єдиним джерелом походження можуть бути тимчасово окуповані після 24 лютого території України.

Дана Гордійчук

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер