images/stories/logosait_new.jpg

 

Відновити паспорт і знайти житло: де шукати ЦНАПи, що надають держпослуги у війну

Центри надання адміністративних послуг змінили формат роботи, аби закривати актуальні в умовах війни запити громадян. Зараз в Україні працюють понад 2,5 тисячі ЦНАПів.

У комітеті Верховної Ради з питань цифрової трансформації розповіли, як знайти відкриті ЦНАПи, що надають держпослуги українцям у воєнний час.

"ЦНАПи – мережа місць, де можна якісно, швидко і зручно отримати необхідні протягом життя адміністративні державні послуги за принципом "єдиного вікна" та "прозорого офісу", – нагадали у ВР.

Зокрема, у ЦНАПах можуть отримати послуги внутрішньо переміщені особи, які змушені були виїхати з рідного міста через війну. Також українці, звернувшись до такого центру, мають змогу отримати компенсацію за прихисток переселенців та повідомити про пошкоджене майно.

У ЦНАПах переселенці можуть відновити втрачені через війну документи. Фото: Foxovsky85/Depositphotos

"Зараз це найпопулярніші послуги у ЦНАПах", – додали у комітеті.

Дізнатися адреси, контакти і графік роботи найближчих до вас ЦНАПів можна на платформі "Дія.Центрів".

Водночас понад 100 ЦНАПів у 12 областях України працюють як Центри турботи. Там переселенцям надають допомогу із забезпеченням речами першої необхідності та тимчасовим прихистком. Перелік найближчих центрів доступний у чатботі в Telegram або Viber.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер