images/stories/logosait_new.jpg

 

Гуманітарні штаби Тернополя продовжують надавати волонтерську допомогу внутрішньо переміщеним особам та військовослужбовцям

03 червня минає сто днів від початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію Україну. З першого дня війна згуртувала українців, і поки наші захисники боронять державу на передовій, ми тримаємо оборону в тилу.

Так, у Тернополі при міській раді від початку повномасштабної війни діють два гуманітарних штаби, які продовжують активну волонтерську діяльність з метою надання допомоги як внутрішньо переміщеним особам, так й військовослужбовцям.

Гуманітарний штаб при Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення

Гуманітарний штаб при Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення на разі забезпечує допомогою внутрішньо переміщених осіб. З початку війни центр надав 11 300 внутрішньо переміщеним особам продуктові набори та засоби гігієни, 5608 осіб тут отримали одяг та взуття, ще 21 особа отримала в територіальному центрі засоби реабілітації.

Тут працює «гаряча телефонна лінія» для консультацій з питань соціального захисту населення, надання психологічної допомоги, сприяння в отриманні натуральної допомоги, а також в отриманні інших соціальних послуг. Від початку роботи телефонної лінії понад 3100 внутрішньо переміщених осіб отримали консультації.

Для забезпечення лікування захисників центр надав гуманітарну допомогу Тернопільській обласній клінічній лікарні, міській комунальній лікарні №3 та лікарні швидкої допомоги. У співпраці з відділом охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради надано медичні матеріали для КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», а також лікувальним закладам в зоні бойових дій у міста Київ та Харків.

За період роботи центр отримав 25 міжнародних вантажів, а це – 132,5 тонни допомоги, яку надіслали з Польщі, Німеччини, Італії, Іспанії, Австрії, США.

З 01 червня при Тернопільському міському територіальному центрі розпочала роботу мобільна бригада Тернопільського обласного Червоного Хреста України за підтримки Товариства Червоного Хреста Норвегії у складі сімейного лікаря, медичної сестри, акушера та психолога. Лише за один день роботи мобільна бригада надала медичні посли 30 внутрішньо переміщеним особам.

Волонтерський штаб на базі «Центру науки Тернопіль»

Від початку війни гуманітарний штаб на базі «Центру науки Тернопіль» отримав понад 560 тонн допомоги, з них 536 тонн – вантажі з-за кордону (близько 208 шт.); 33,4 тонни – українська гуманітарна допомога. Вантажі надіслали з країн: Литви, Польщі, Німеччини, Італії, Англії, Іспанії, Франції, Швеції, Нідерландів, Бельгії, Швейцарії, Туреччини, США, Чехії та Грузії.

Усі речі приймали та обліковували тернопільські волонтери і скеровували їх для потреб громад, що найбільше постраждали під час війни, на допомогу захисникам з Територіальної оборони та військовослужбовцям.

Станом 03 червня, опрацьовано 970 запитів, 7,6% з них надійшло від громад та державних установ, 18,3% - від  військових частин та територіальної оборони, шелтерів -14,5%, звернень волонтерів -8%, звернень військових - 44,4%, 7,3% - від підприємств, що безплатно допомагають ВПО, та волонтерів.

В гарячі точки та стратегічні міста України відправлення гуманітарної допомоги відбувались неодноразово. Це – Київ, Гостомель, Запоріжжя, Дніпро, Мелітополь, Харків, Суми, Чернігів тощо.

Також волонтерський штаб надав допомогу 22955 внутрішньо переселеним особам, що зареєструвалися з у Тернополі на тривалий період проживання, які отримали індивідуальні та сімейні гігієнічні та продуктові набори; медикаменти; одяг тощо.

Окрім того, команда Гуманітарного штабу розробила і презентувала відеоролик «Путівник для переселенця», який надає покрокову інструкцію внутрішньо переміщеним особам, де шукати допомогу у новому місті: як знайти прихисток, де зареєструватися і отримати необхідні речі для себе та домашніх улюбленців.

Робота штабів триває.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер