images/stories/logosait_new.jpg

 

«Поворожу»… до останньої копійки

Особливу обережність людям необхідно проявляти під час спілкування з вуличними ворожками і цілительками. Періодично поліцейські зведення фіксують факти шахрайських дій, коли спритні шахраї, шляхом навіювання, переконують громадян у необхідності віддати їм всі цінні речі та гроші. Не треба відгукуватися на їх звернення, прохання або питання, просто проходьте повз. Адже разом із «зняттям порчі», ви знімете з себе золоті прикраси, та ще й винесете з домівки всі заощадження.

Зазвичай злочинці знаходять потенційних жертв на вулиці. Діють рішуче, впевнено та швидко. Підходять до людини і заводять розмову про те, що володіють надприродними здібностями, здатні вгледіти «наведену порчу», яку необхідно терміново зняти, щоб не настали непоправні наслідки. «Лікувальну» дію також надають на вулиці, оскільки вони не терплять зволікань. Відповідно і розплатитися з «цілителями» потрібно відразу. Оскільки у «врятованих» громадян при собі не виявляється потрібної суми грошей, люди поспішають віддати ювелірні вироби, а деякі взагалі ведуть до себе додому, де «оплачують» послуги, виносячи усе майно, що має матеріальну цінність. Ось тільки згодом людина починає розуміти, що відбулося насправді, і в яку шахрайську схему він був залучений.

У подібних випадках не можна втрачати ані хвилини – потрібно негайно зателефонувати до поліції і, по можливості, описати прикмети зловмисників, вказати на місце, де вони «орудують». Практика розслідування даних фактів показує, найчастіше таким видом шахрайства промишляють приїжджі громадяни або як ще їх інакше називають «гастролери».

Якщо ви бачите на вулицях міста громадян, які намагаються проводити дії, що нагадують вищезазначену шахрайську схему, не залишайтеся байдужими - повідомляйте про такі факти до органів внутрішніх справ. Якщо ж ви безпосередньо потрапили під вплив зловмисників - не впадайте в паніку, намагайтеся запам'ятати їх прикмети, щоб максимально точно дати опис працівникам поліції.

Будьте пильними, дотримуйтеся деяких порад, які допоможуть убезпечити вас та ваших близьких від протиправних дій:

  • Не будьте надмірно довірливими і відвертими з незнайомими людьми. У жодному випадку не повідомляйте, що живете наодинці.
  • На вулиці, в транспорті, на вокзалі не вступайте в діалог з незнайомцями, особливо коли мова йде про зняття «порчі» тощо.
  • Не розповідайте нікому про свої накопичення та заощадження.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер