images/stories/logosait_new.jpg

 

«Безпека людей – понад усе»: на Тернопільщині 24 громади беруть участь у проєкті «Поліцейський офіцер громади»

Бути ближчими до людей, якісно надавати їм поліцейські послуги та співпрацювати з місцевою владою задля безпеки населення – основне завдання поліцейського офіцера громади. 24 громади Тернопільщини виявили бажання мати на своїй території «шерифа» та долучилися до проєкту «Поліцейський офіцер громади».

У рамках ініціативи на території територіальних громад облаштовують поліцейські станції. У яких після відповідного навчання розпочнуть службу поліцейські офіцери громади. Поліцейські станції дозволять офіцерам, які будуть закріплені за громадою, бути у максимальній наближеності до людей і не долати кілометри, щоб прибути на виклик або прийом громадян. Станції будуть оснащені відповідною оргтехнікою, місцями зберігання документації, засобами зв'язку і комунікацій. Також у своєму розпорядженні поліцейські офіцери матимуть службову автівку.

Наразі на Тернопільщині працює один поліцейський офіцер громади у селі Трибухівці Бучацької громади, невдовзі до виконання обов’язків приступлять ще двоє «шерифів». У місцевості, де поки немає поліцейських офіцерів громади, правопорядок забезпечують та налагоджують комунікацію з місцевим населенням  дільничні офіцери поліції.

За словами начальника сектору взаємодії з громадами управління превентивної діяльності ГУНП в області Дмитра Адамовича,  з 24 громад, які беруть учать у проєкті «Поліцейський офіцер громади», у 19 функціонують поліцейські станції, у 5 громадах ще тривають ремонті роботи.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер