images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі школи готуються до ймовірного відновлення роботи з початку нового навчального року

Початок повномасштабної війни в Україні змусив мільйони українців вимушено покинути свої домівки у тих регіонах, де ведуться активні бойові дії, та шукати прихистку у більш безпечних областях та країнах.

Станом на ранок 23 червня, на території Тернопільської міської територіальної громади офіційно зареєструвалося більше 27 тисяч ВПО, з них тимчасовий прихисток  отримали близько 12 тисяч українців.

Окрім придбаних чи орендованих квартир та помешкань тернополян, які охоче зголосилися надати житло, тисячі внутрішньо переміщених осіб проживають у місцях компактного поселення, переобладнаних під прихтисток, - це і приміщення початкових шкіл, закладів середньої та професійно-технічної освіти, й гуртожитки місцевих навчальних закладів.

Проте зважаючи на те, що незабаром розпочнеться новий навчальний рік, дирекція шкіл розпочинає підготовку класів, спортзалів шкіл до прийому учнів.

Відтак людям, які зараз проживають у приміщеннях шкіл, буде запропоновано проживання у тернополян, що зареєструвалися у системі «Прихисток», або вони тимчасово зможуть жити у гуртожитках училищ міста.

Також Тернопільською обласною військовою адміністрацією прийнято рішення про те, що внутрішньо переміщені особи зможуть також проживати і в гуртожитках Тернопільського національного медичного університету ім.І. Горбачевського, а саме там, де раніше мешкали студенти-іноземці.

Просимо внутрішньо переміщених осіб не зволікати з часом та зареєструватися у системі «Прихисток». Функція «Знайти житло» допоможе підшукувати оптимальний варіант. Також звертаємося до тернополян, хто готовий надати власне житло, подати дані на сайт, вказавши усі вимоги.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер