images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі з нагоди відзначення 26-ї річниці Конституції України відбулися урочисті заходи

28 червня на Театральному майдані Тернополя відбулися урочистості та покладаня квітів до меморіалу Незалежності з нагоди відзначення 26-ї річниці з дня ухвалення Основного Закону - Конституції України.  На жаль, цьогоріч державне свято наша країна відзначає в умовах воєнного стану.

Під час урочистого заходу міський голова Сергій Надал вручив подяки, нагородні знаки і цінні подарунки тернопільським військовослужбовцям та подякував їм за вірність військовій присязі, мужність і сміливість у боротьбі з окупантами. Також до

Ще більше 20-ти нагород з нагоди свята відправлено на східні рубежі нашої країни, де захисники боронять Україну від московської орди.

«Конституція - це життєве кредо України, це базис, на якому сформована Українська держава. Це «мирська Біблія», яка гарантує кожному з нас, що Україна є незалежною та суверенною, демократичною та правовою державою.. Український народ є носієм суверенітету та єдиним джерелом влади, а  українська мова - єдиною державною. Саме Конституція нам говорить, що  українська земля – це наше основне національне багатство,  а кожен українець має невід’ємне право на життя, - відзначає Сергій Надал. - Сьогодні все це у нас намагається відібрати наш тисячолітній московський ворог - забрати нашу свободу та незалежність, заборонити українську мову, захопити нашу землю та знищити українців як народ. Саме тому нашим священним обов’язком є зберегти українську державність та українську Конституцію. Україна обов’язково  переможе. Наша Конституція буде діяти по всій Україні - від Ужгорода до Луганська, від Славутича до Севастополя».

Нагадаємо, впродовж дня у Тернополі та населених пунктах громади проводитимуться інформаційно-просвітницькі заходи, виставки, презентації, а також працюватимуть творчі майстерні. Детальний перелік заходів за посиланням.

Також просимо усіх громадян не нехтувати сигналами «Повітряна тривога» та перебувати у безпечному місці до оголошення її відміни.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер