images/stories/logosait_new.jpg

 

Псевдобанкіри ошукали жителів Тернопільщини на 40 000 гривень .

Правоохоронці області щодня реєструють нові факти шахрайств вчиненні щодо мешканців краю. Громадяни довіряють додзвонювачам, повідомляють конфіденційну інформацію, а згодом отримують сповіщення про списання власних заощаджень.

Двоє заявників потерпіли від аналогічної шахрайської пастки.  До них телефонували невідомі та представлялися співробітниками фінансових установ. Вони просили повідомити персональні дані з метою проведення банківських послуг. Громадяни без роздумів повідомляли дані й отримували оповіщення про успішно здійсненні транзакції. Жителька Чортківського району втратила 32 200 гривень, а мешканка Бучача 8 000 гривень.

Відомості про події слідчі територіальних підрозділів поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам'ятати:

- співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;

- якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;

- дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер