images/stories/logosait_new.jpg

 

За пропозицію патрульним неправомірної вигоди тернополянину загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

40 євро житель обласного центру пропонував співробітникам сектору реагування патрульної поліції міста Збаража,  аби відкупитися від адміністративної відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані. Натомість, окрім адміністративного протоколу, нестиме ще й кримінальне покарання.

На лінію 102 надійшло повідомлення від інспектора сектору реагування патрульної поліції Збаража про те, що за порушення правил дорожнього руху у селі Зарубинці Тернопільського району було зупинено автомобіль марки "Рeugeot". Спілкуючись з водієм, поліцейські помітили, що 42-річний чоловік перебуває у стані алкогольного  сп’яніння.  Під час складання адміністративного протоколу водій всіляко намагався «залагодити питання», пропонуючи патрульним гроші. Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група, що виїхала на місце події.

Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР за частиною 1 статті 369 (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі. Окрім того, чоловік нестиме адміністративну відповідальність за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП.

Відділ комунікації поліції Тернопільській області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/korupcziya/za-propozicziyu-patrulnim-nepravomirnoji-vigodi-ternopolyaninu-zagrozhuje-do-chotirox-rokiv-pozbavlennya-voli/

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер