images/stories/logosait_new.jpg

 

На нараді з управителями будинків Тернополя обговорили стан захисних споруд житлового фонду міста

1 серпня в Українському домі відбулася консультаційна нарада з головами правлінь ОСББ та ЖЕКів міста Тернополя щодо обслуговування захисних споруд у житловому фонді міста.

Під час наради міський голова Сергій Надал нагадав управителям багатоквартирних будинків про організацію та приведення укриттів житлового фонду міста у готовність до використання.

«Завдання щодо належного облаштування укриттів та сховищ поставлено ще у лютому. Дякую усім управителям, які поставились до цього відповідально та облаштували такі укриття, які можуть бути прикладом та є безпечними для мешканців будинків. Зараз у пріоритеті – зробити якомога більшу кількість укриттів, якими зможуть скористатись тернополяни та гості нашого міста, що живуть поруч або знаходяться найближче до них, – зазначає Сергій Надал. – Упродовж останніх двох тижнів у Тернополі триває активна робота щодо належного облаштування захисних споруд. Реагуючи на звернення мешканців будинків, ми мали можливість проінспектувати та перевірити стан цих укриттів. Найчастіше мешканці скаржились на захаращеність підвалів, відсутність світла та наявність шкідників (комах чи гризунів). Були скарги, які дійсно підтверджувались. Однак, є й такі, що були необґрунтованими та не підтвердженими. За результати проведених заходів є вже перша реакція керівників ЖЕК та голів ОСББ, які оперативно зробили необхідний комплекс робіт у захисних спорудах житлового фонду міста».

Міський голова додає, що управителі багатоквартирних будинків мають забезпечити належний стан укриттів, зокрема, підвали мають бути розчищені, мати відповідне маркування на фасаді будинку, містити мінімальний набір інструментів та облаштований запасний вихід.

У кожному будинку повинна бути відповідальна особа, яка під час оповіщення сигналу «Повітряна тривога» зможе відкрити підвал. Це важливо, щоб будь-хто із громадян, хто перебуватиме близько до укриття, також мав змогу перейти у безпечне місце.

Як зазначили під час наради представники ДСНС, мешканці можуть перебувати у найпростіших укриттях та сховищах до 48 годин. Ці приміщення мають бути облаштовані місцями для сидіння та мати запаси питної води (2 літри на одну особу), запаси технічної води для потреб гігієни мешканців. Окрім того, повинні мати незалежні джерела освітлення, ліхтарики, гасові лампи, свічки, первинні засоби пожежогасіння, вогнегасники, засоби для надання першої медичної допомоги, аптечки, контейнери для зберігання продуктів, а також – шанцевий інструмент, лопати, кирка, лом, пилка по металу, пилка по дереву та інше.

Нагадаємо жителям та гостям міста, що на сайті Тернопільської міської ради розміщено інтерактивну карту захисних споруд (в рубриці Е-сервіси), на якій можна переглянути місця укриттів, що розміщені найближче до вашого місця перебування чи проживання.

Інформація щодо укриттів постійно моніториться та оновлюється.

Після сигналу «повітряна тривога» громадяни можуть  також використовувати  для захисту (у разі відсутності поблизу сховищ, протирадіаційних укриттів, найпростіших укриттів)  підвальні приміщення  будинків, підземні паркінги, заглиблені гаражі.

Звертаємо увагу, що сховища, які розміщені у міських лікувальних закладах, призначені лише для медперсоналу і хворих, які перебувають у медичному закладі! Укриття, які знаходяться у дитячих садочках, призначені виключно для евакуації дітей під час відвідування закладу дошкільної освіти.

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер