images/stories/logosait_new.jpg

 

Іспанія запустила пілотний маршрут для експорту української кукурудзи залізницею

 
МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ІСПАНІЇ

Іспанський залізничний оператор Renfe Mercancías відправив в Україну експериментальний залізничний склад для перевезення 600 тонн кукурудзи за маршрутом в обхід українських морських портів.

Про це повідомляє Міністерство транспорту, мобільності та розвитку міст Іспанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Міністерство запустило відповідний маршрут 9 серпня як альтернативу чи доповнення до морського транспорту в умовах російського вторгнення.

За допомогою пілотного рейсу відомство прагне продемонструвати технічну та економічну доцільність залізничних перевезень зерна магістраллю з Лодзя (Польща) до Барселони (Іспанія).

Зазначається, що поїзд пройде шляхом Мадрид – Людвігсхафен – Дуйсбург – Лодзь – Хелм, а зворотний – Хелм – Лодзь – Дуйсбург – Барселона, його протяжність становить приблизно 2,4 тис. км.

Перевезення заплановані між Україною та Іспанією з перевалкою товару в Хелмі, за 25 км від кордону з Україною.

Контейнери Renfe Mercancías прибудуть до Хелма 22-28 серпня під завантаження українською кукурудзою. Там вони будуть оброблені для подальшої передачі на термінал логістичного оператора Kombiverker у Лодзі. Перевезення між Лодзем та Хелмом здійснить польський залізничний оператор DBP.

Після завантаження контейнерів поїзд курсуватиме стандартною колією з Лодзя до Барселони. Зі зернового терміналу в Барселоні товар буде доставлений кінцевому покупцю. Прогноз прибуття пілотної партії до Барселони – початок вересня.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер