images/stories/logosait_new.jpg

 

У Німеччині в річці Одер після масової загибелі риби виявили ртуть

Проби води, взяті після масової загибелі риби у річці Одер, що протікає уздовж польсько-німецького кордону, виявили ознаки значного забруднення ртуттю.

Про це йдеться в публікації німецького агентства DPA, пише "Європейська правда".

"Перші результати були доступні з учорашнього вечора. Офіційно у нас їх ще немає, але вони справді вказують на масове забруднення ртуттю як на фактор", - сказав місцевий чиновник з охорони навколишнього середовища у землі Бранденбург Грегор Бейєр в інтерв'ю громадському мовленню rbb.

Він зазначив, що версія про недостатню кількість кисню як причину загибелі риби була відкинута місцевою адміністрацією із самого початку.

"Дуже дратує те, що про токсини, які, очевидно, надійшли з боку Польщі, не повідомлялося через відповідні системи попередження, тому ми могли реагувати лише тоді, коли безпосередньо спостерігалася загибель риби", - сказав Бейєр, який очолює природоохоронне управління в окрузі Меркіш-Одерлянд у німецькій землі Бранденбург.

Польське агентство з охорони навколишнього середовища заявило у четвер, що раптова загибель тисяч риб у річці, ймовірно, була спричинена промисловим забрудненням води. Польські рибалки заявили про екологічну катастрофу.

Попередня перевірка Інспекції захисту довкілля Нижньосілезького воєводства, що у Вроцлаві, вказує, що джерело забруднення, імовірно, розташоване в Опольському воєводстві, де розташоване місто Кендзежин-Козьле з хімічним заводом.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер