images/stories/logosait_new.jpg

 

Врятував чотирьох людей: у Львові пересадили серце, печінку та нирки донора, який загинув у ДТП

У Львові чотирьом пацієнтам пересадили здорові органи 29-річного донора, який загинув у ДТП.

Операції проходили в один день у різних лікарнях, повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Чоловік отримав важкі травми тіла і головного мозку, врятувати його не вдалося.

"Але він врятував життя чотирьох людей – трьох дорослих і дитину", – говорить директор лікарні св. Луки Василь Трунквальтер.

Медики вшановують пам'ять донора

Серце пересадили 33-річному Василю з Миколаєва, що на Львівщині. Торік він переніс обширний інфаркт і його серце вже не могло перекачувати кров. Чоловік навіть не міг піднятися сходами на другий поверх.

Операції проходили в один день у різних лікарнях

Орган вилучили у лікарні св. Луки і реанімобілем доставили до лікарні св. Пантелеймона, де провели операцію з трансплантації.

У Львові чотирьом пацієнтам пересадили здорові органи 29-річного донора

Печінку отримала 62-річна жінка із Закарпаття, у якої діагностували цироз. Трансплантацію львівські лікарі проводили спільно з колегами з київської лікарні "Феофанія".

Одну нирку пересадили 30-річному чоловікові з Львівщини, який на операцію очікував сім років.

Орган вилучили у лікарні св. Луки і реанімобілем доставили до лікарні св. Пантелеймона

Другу нирку пересадили12-річному Назарові з Яворівщини. У нього і його старшої сестри діагностували рідкісне захворювання – синдром Жубера, при якому спостерігаються важкі поліорганні зміни.

Пересадку нирки Назарові проводили у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі лікарі Центру і лікарні св. Пантелеймона. Операція тривала три години і пройшла успішно.

Другу нирку пересадили12-річному Назарові з Яворівщини

"Стан пацієнта наразі не викликає жодних зауважень: підліток добре себе почуває, у нього нормалізувались показники рівня креатиніну та сечовини, достатній діурез, тиск у межах вікової норми. Назар дуже добре переніс трансплантацію і є сподівання, що і в майбутньому не виникне ускладнень", - повідомив нефролог Центру Роман Андруневич.

Сестра хлопчика перенесла дві трансплантації – печінки та нирки, попереду ще одна. Дівчині планують замінити донорську нирку від мами, яка через 8 років після пересадки перестала нормально функціонувати.

Яна Осадчажурналіст

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер