images/stories/logosait_new.jpg

 

У гуманітарному штабі, що діє на базі Центру науки Тернополя, відбулася видача матраців і ковдр внутрішньо переміщеним особам

У Тернополі продовжують надавати усю необхідну допомогу внутрішньо переміщеним особам, котрі через активні бойові дії змушені покинути власні домівки та шукати прихистку в більш безпечних областях.

Так, 7 вересня у Гуманітарному штабі, що діє на базі Центру науки Тернопіль, організовано видачу матраців та ковдр для внутрішньо переміщених осіб.

«Дякуємо Благодійному фонду «Рокада» та представництву Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні, які активно долучаються до допомоги внутрішньо переміщеним особам. Завдяки їм переселенці у Тернополі можуть отримати речі, яких вони дійсно потребують та раніше не отримували. Зокрема, сьогодні це – матраци та ковдри. Така допомога надаватиметься й надалі – згодом вимушено переселені громадяни зможуть отримати у нашому волонтерському центрі і подушки, й кухонні набори, рушники, розкладачки та інші побутові речі, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Від початку воєнних дій у Тернополі десятки тисяч переселенців отримали прихисток. Сьогодні офіційно у нашій громаді проживає понад  28 тисяч таких осіб. Більша частина з них – це люди, які втратили усе і потребують будь-якої допомоги. Тому дякуємо нашим міжнародним партнерам за співпрацю і підтримку».

На базі гуманітарного штабу внутрішньо переміщені особи за необхідності можуть залишити заявку для отримання соціального супроводу чи психологічної допомоги.

Окрім того, багатодітні сім’ї, котрі мають статус ВПО та мешкають на території Тернопільської громади, можуть також отримати сімейні продуктові набори та базові засоби гігієни. Для цього необхідно пройти онлайн-реєстрацію за посиланням.

Детальна інформація – за номером телефону: +38(098)-181- 95-15.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер