images/stories/logosait_new.jpg

 

Австрійців закликають вимикати гаджети й митися в душі, щоб економити електроенергію

Міністерка з питань клімату Австрії Леонора Гевесслер в понеділок презентувала кампанію Mission 11, яка покликана заохотити громадян ощадити споживання електроенергії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Як розповіла Гевесслер, шляхом "незначних змін у поведінці" близько чотири мільйони австрійських домогосподарств можуть допомогти країні зекономити енергоресурси.

Серед порад, які пропонуються в межах кампанії Mission 11, – зменшення опалення на два градуси, повне вимикання пристроїв і миття в душі замість ванної.

Чиновниця водночас запевнила, що австрійські газові сховища достатньо заповнюються, і за ідеальних умов прийдешня зима "мало чим відрізнятимуться від попередніх".

На тлі енергетичної кризи в Європі уряд Австрії прагне зменшити споживання електроенергії на 11%.

Раніше Рада міністрів Австрії схвалила план замороження цін на електроенергію з грудня 2022 по червень 2024 року на тлі енергетичної кризи.

Фіксована ціна стосуватиметься споживання електроенергії обсягом до 2900 кіловат-годин, що дорівнює середньому показнику для 80% австрійських домогосподарств. За електроенергію за межами цього ліміту треба буде платити за ринковою ціною.

Європейська правда

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер