images/stories/logosait_new.jpg

 

Працівники поліції застерігають від мобільних аферистів!

Черговий шахрай збагатився завдяки довірі. Невідомий обманув мешканця Чорткова.

Схема шахрайства  добре відома, однак потерпілий таки потрапив до списку тих, хто повірив у дзвінок працівника банку. Аферист запевнив чоловіка, що з його рахунку намагалися зняти кошти, однак служба безпеки вчасно заблокувала доступ до картки. Запевнив, що необхідно змінити захисні дані, аби рахунок надалі функціонував. Чортківчанин виконав усі вказівки, не підозрюючи, що невідомий додзвонювач сам може виявитися шахраєм. Впевнився лише тоді, коли на мобільний прийшло повідомлення, що з карки знято понад 22 000 гривень. Жертва афери зателефонував до поліції. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

Вкотре застерігаємо: ніколи не надавайте інформацію про свої картки третім особам, навіть якщо вони звертаються до вас нібито від імені банку або ж працівниками кіберполіції. Якщо до вас телефонують і просять назвати чи змінити персональні дані, здійснити переказ коштів на інші рахунки - це  шахраї.

Тому ніколи не повідомляйте пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код третім особам. Усі операції слід здійснювати лише у відділені фінансової установи.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер