images/stories/logosait_new.jpg

 

Поліцейські застерігають не надавати конфіденційні дані банківських карток!

Чергові шахрайства задокументували правоохоронці за минулу добу. З банківських рахунків двох жительок області зникли чималі кошти.

Незнайомець зателефонував на мобільний 30-річної чортківчанки та представився працівником банку. Повідомив про підозрілі спроби розрахунку її карткою онлайн. Зловмисник запевнив, що задля безпеки необхідно змінити усі паролі. Жінка повідомила усю конфіденційну інформацію, що надійшла у вигляді смс. Як результат - з її рахунку зникли всі заощадження – понад 40 тисяч гривень кредитних коштів.

Повірила ще одному аферисту 37-річна тернополянка. Увесь залишок, понад 8 тисяч гривень заробив невідомий, а жінці довелося звертатися в поліцію

За усіма фактами шахрайств відкриті кримінальні провадження. Поліцейські встановлюють особи зловмисників.

Аби не потрапити в шахрайські пастки, слід не довіряти незнайомцям конфіденційну інформацію.

Працівники банку ніколи не телефонують самостійно аби провести ідентифікацію власника карти - тільки якщо ви самі дзвоните в банк. Крім того, пам'ятайте, що співробітники фінустанов не дзвонять з особистих мобільних номерів.

Яке б СМС-повідомлення ви не отримали від банку - завжди уважно читайте його зміст.Ніколи не називайте третім особам (в тому числі співробітникам банку, а також знайомим, друзям, родичам, продавцям в магазині) пін-код від вашої карти, а також секретні одноразові коди.

Ніколи не повідомляйте свій пін-код стороннім особам, в тому числі родичам. Банківські співробітники не мають права запитувати у вас пін-код. Не записуйте пін-код на картках.

Якщо співробітник банку пропонує вам по телефону допомогти в проведенні якихось дій з картою (наприклад, отримати допомогу продовжити термін дії, змінити код) - наполягайте на проведенні їх у відділенні банку.

Не виставляйте в соціальних мережах номер мобільного, прив'язаного до банківської карти, не вказуйте дату народження, адресу та іншу особисту інформацію.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер