images/stories/logosait_new.jpg

 

Поліцейські застерігають від телефонних шахраїв, які представляються працівниками банків

Два шахрайства, пов’язані зі списанням коштів з банківських карток, зареєстрували за минулу добу співробітники Тернопільського райуправління поліції. Загальна сума, яку втратили потерпілі, - майже 55 000 гривень.

У шахрайську пастку потрапила 40-річна жителька Тернополя. Зі слів жінки, до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником банку. Співрозмовник розповів жінці про збій банківської системи та під приводом проведення деяких операцій дізнався реквізити та секретні дані її банківської картки. Як наслідок, з рахунку тернополянки зняли 29 700 гривень.

За схожою схемою ошукали 44-річного жителя Тернополя. Після спілкування з псевдопрацівником банку з картки чоловіка було списано 25 000 гривень.

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають оперативно-розшукові заходи для розкриття афер.

Правоохоронці вкотре застерігають жителів краю: не довіряйте телефонним незнайомцям та не розголошуйте їм жодних реквізитів вашої картки, а також коди, які надходять на мобільний телефон.

Ніколи не встановлюйте жодних програм чи застосунків з функціоналом віддаленого доступу на прохання банківських співробітників. За жодних обставин не переказуйте ваші кошти на будь-які інші рахунки та рахунки третіх осіб. Будь-які операції з платіжною карткою краще проводити особисто у відділенні банку.

Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте телефонуйте на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер