images/stories/logosait_new.jpg

 

Швеція закрила район Балтійського моря навколо витоку газу з трубопроводу

Шведський прокурор, відповідальний за розслідування витоків з трубопроводів в Балтійському морі, наказав закрити цей район, оскільки він проводить попереднє розслідування "підозри в грубому саботажі".

Про це пише Associated Press, пише "Європейська правда".

"Я розумію великий суспільний інтерес, але ми знаходимося на початку попереднього розслідування, і тому я не можу вдаватися в подробиці про те, які слідчі заходи ми вживаємо", - сказав прокурор Матс Люнгквіст.

Шведська берегова охорона заявила, що кораблям, водолазам, рибальським суднам і підводним апаратам, серед іншого, заборонено наближатися в радіусі 9,3 кілометра (5,8 милі) до двох витоків біля берегів Швеції.

На вихідних влада Данії заявила, що газопроводи "Північний потік-1" і "Північний потік-2" перестали витікати. Однак шведська берегова охорона заявила в понеділок, що один з її літаків повідомив, що менший витік в "Північному потоці-2" збільшився і становить близько 30 метрів в діаметрі.

Берегова охорона не надала жодних пояснень, чому витік збільшився. Інший витік, в "Північному потоці-1", зупинився, сказала вона.

Шведський підводний рятувальний корабель, здатний виконувати складні водолазні місії, і судна шведської берегової охорони були направлені до двох витоків біля берегів Швеції.

Залишається незрозумілим, коли водолази або підводний човен зможуть спуститися до трубопроводів.

У Швеції в розслідуванні також беруть участь служби безпеки, в той час як в Данії розслідуванням займається поліція Копенгагена.

Як відомо, у Європі вважають інциденти на гілках російського газопроводу наслідком умисних дій. Президент США Джо Байден назвав пошкодження російських газогонів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" свідомим актом диверсії, що стало першою подібною заявою американської сторони.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер