images/stories/logosait_new.jpg

 

Чортківські поліцейські розпочали два кримінальні провадження за фактами шахрайських дій, пов’язаних з отримання адресної допомоги від держави

Два випадки неправомірного отримання допомоги від держави задокументували співробітники Чортківського райвідділу поліції.

Один із фігурантів, 58-річний житель району, незаконно отримав допомогу як внутрішньо переміщена особа. Чоловік вже більше шести років проживає в одному із сіл Чортківщини, а офіційно зареєстрований в одній із областей, де тривають бойові дії. Він вирішив скористатися ситуацією і оформити допомогу від держави. Подав до відповідних органів неправдиві відомості і йому надійшли виплати у сумі 4 000 гривень.

Шляхом обману отримав адресну допомогу від держави ще один мешканець Чорткова. Чоловік надав неправдиві дані про тимчасове проживання у його помешканні внутрішньо переміщених осіб і йому надійшла компенсація за їхнє розміщення.

Факти шахрайств викрили правоохоронці. Тепер обом чоловікам доведеться повернути бюджетні кошти та понести кримінальну відповідальність. Їхні дії поліцейські кваліфікують за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер