images/stories/logosait_new.jpg

 

Віртуальні шахраї активізувалися: як захиститися від обману в соцмережах

Останнім часом почастішали випадки шахрайства через соціальну мережу. Шахраї від імені друзів чи знайомих просять допомоги .

Схема доволі проста. Невідомі зламують особистий акаунт користувачів і від їх імені пишуть усім підписникам повідомлення: «Привіт! У тебе є на картці кошти терміново позичити до завтра?».

За минулу добу двоє тернополян потрапили у такі пастки. У мережі Instagram   близькі друзі звернулися  з проханням термінової фінансової допомоги. Люди думали, що допомагають знайомим, натомість збагатили аферистів.

Найчастіше зловмисники просять незначні суми, однак саме так їм вдається заробити на довірі майже стовідсотково. 22-річна тернополянка «допомогла подрузі» і втратила 1500 гривень, а інша 21-річна жертва – 1250 гривень.

Лише через декілька годин друзі повідомили, що до їх сторінок в соцмережі добралися кіберзлодії. Потерпілі звернулися до поліції з заявою про шахрайські дії. Слідчі встановлюють особи зловмисників.

Працівники поліції застерігають: якщо ви отримали текстове повідомлення від свого знайомого перерахувати йому кошти, ні в якому разі не поспішайте це робити. Зателефонуйте другові, аби пересвідчитись, чи саме він потребує Вашої допомоги!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер