images/stories/logosait_new.jpg

 

Захистити платіжну картку від шахраїв: прості правила, що збережуть гроші

Шахрай маскується під працівника банку і просить надати інформацію: за цією, вже добре відомою, схемою мешканка обласного центру втратила гроші з банківської картки.

Невідомий зловмисник зателефонував на мобільний та розповів жертві афери, що зумів зупинити несанкціоновану видачу готівки з банкомату в Києві. Опісля швидко переконав жінку змінити паролі, аби убезпечити рахунок від крадіжки. Тернополянка надала усі конфіденційні дані та допомогла кіберзлодію зняти з картки майже 11 тисяч гривень.

За фактом шахрайства поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Головна порада — нікому не повідомляти жодні дані карток  по телефону невідомим. Справжні працівники банку не будуть просити вас надати інформацію про термін дії картки, тризначний номер на звороті картки, паролі, коди банків та мобільних операторів. Зазвичай шахраї намагаються за допомогою повідомлень або телефонних дзвінків отримати саме цю інформацію.

Якщо у вас є сумніви, хто телефонує – шахрай чи працівник, запитайте прізвище працівника банку і припиняйте розмову. Передзвоніть на офіційний номер телефону банку, який зазначено на картці.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер