images/stories/logosait_new.jpg

 

У понеділок в столиці та семи областях України тимчасово не буде світла

У столиці та ще семи областях України у понеділок запроваджені тимчасові відключення електропостачання, необхідні для ремонту пошкодженого внаслідок російських обстрілів обладнання.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Так, відключення стосуватимуться Харківської, Полтавської, Сумської областей. При цьому найбільший обсяг обмеження буде застосовано у Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях.

Оператор системи передачі нагадує, що це допоможе знизити навантаження на електромережі та дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого росіянами обладнання.

Укренерго закликає не вмикати багато приладів одночасно, аби відключення були коротшими або їх не було взагалі. Наприклад, вмикати одну лампу разом із певним приладом: якщо працює духовка, не вмикати в цей час чайник тощо. Це не стосується зарядних пристроїв телефонів – вони не споживають багато енергії.

Читайте також: "У нас не може бути якогось армагеддону, що усе розіб'ють і все згасне". Голова "ДТЕК" про удари по енергосистемі

Підтримати енергетичний фронт може кожен. Все, що треба знати про економію електроенергії

Нагадуємо:

Після того, як минулого тижня Росія почала масово атакувати енергетичну інфраструктуру України, у низці міст почалися віялові відключення. Українців закликають не використовувати потужні енергоприлади у пікові години навантаження, аби уникнути подальших відключень.

У неділю віялові відключення застосовували у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

В Укренерго подякували українцям за заощадження електроенергії, проте ситуація в енергосистемі ще не стабілізована повністю, тож певний час застосовуватимуться обмеження постачання.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з 10 жовтня внаслідок російських ударів було зруйновано 30% електростанцій.

ДАНА ГОРДІЙЧУК

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер