images/stories/logosait_new.jpg

 

ЄС хоче цьогоріч створити платформу для відновлення України

У Євросоюзі розраховують на запуск координаційної платформи для втілення плану з відновлення України до кінця цього - початку наступного року.

Про це президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн заявила на відкритті Міжнародної експертної конференції щодо відновлення, відбудови й модернізації України у Берліні 25 жовтня.

Як наголосила фон дер Ляєн, Україна потребує термінової допомоги для відновлення вже зараз, та нагадала про результати конференції у Лугано щодо плану відновлення України. А саме, що такий план видбудови визначатиметься самою Україною та буде заснований на принципах прозорості, реформ, підзвітності та верховенства права, демократії, ґендерної рівності, інклюзивності та сталості.

Аби втілити плани в реальність, продовжила президентка ЄК, останні місяці міжнародні партнери обговорювали створення координаційної платформи. На переконання фон дер Ляєн, платформа повинна запрацювати як найшвидше: "бажано, до кінця цього або на початку наступного року".

Крім того, Єврокомісія заявила про готовність надати секретаріат для запуску такої платформи, адже "ми хочемо, щоб робота розпочалася та була виконана".

Нагадуємо:

Країни Євросоюзу обговорюють надання Україні щомісячної фінансової допомоги у 1,5 млрд євро, таким чином допомога у 2023 році очікується на рівні 18 млрд євро.

У швейцарському Лугано Україна презентувала план післявоєнного відновлення на суму понад 750 млрд доларів, який включатиме 850 проєктів для відбудови країни

ДАНА ГОРДІЙЧУК

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер