images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільські викладачі та поліцейські обговорили питання гендерної політики і психологічної підтримки

Зустріч представниць викладацького складу та студенток з підполковником поліції, старшим психологом з ОД сектору психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Тернопільській області Аллою Круть відбулася на базі соціально-гуманітарного факультету Західного Українського Національного університету. Тема зібрання - гендерна політика в силових структурах та надання психологічної підтримки.

Учасники обговорили особливості гендерної рівності між чоловіками та жінками у силових структурах, можливість реалізації лідерського потенціалу жінок-поліцейських та низку інших питань, котрі виникають у позаслужбовому житті.

Поліцейський психолог вказала, що неабиякі зусилля своєї роботи спрямовує на своєчасну та різносторонню психологічну підтримку поліціянток. Тематика її роботи стосується не тільки професійного розвитку поліцейських-жінок у формі, а й ряду різних побутових проблемних питань: взаємини, і виховання дітей, і розподіл ресурсу жіночності і поєднання ролей мами, дружини, жінки, господині. Окремі комплексні заходи професійної діяльності спрямовані й на формування навичок надання психологічної підтримки та психологічної допомоги в кризових ситуаціях. Поліцейська поділилася алгоритмами швидкої адаптації до різного роду стресових ситуацій, розповіла про основи тактики спілкування з особами, котрі потребують психологічної допомоги, особливо в умовах війни.

Консультаційні заходи, які  реалізуються в рамках «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки», яка реалізується на базі Міністерства внутрішніх справ, за ініціативи першої леді України Олени Зеленської, поліцейські психологи проводитимуть й надалі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

тернопільські викладачі та поліцейські обговорили питання гендерної політики і психологічної підтримки
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер