images/stories/logosait_new.jpg

 

Депутатами заслухано звіт про виконання бюджету Тернопільської громади за 9 місяців 2022 року

14 листопада  на сесії Тернопільської міської ради депутати заслухали звіт про виконання бюджету Тернопільської міської територіальної громади за 9 місяців 2022 року.

Незважаючи на особливості функціонування економіки під час  воєнного стану та пов’язані з цим  зміни в бюджетному і податковому законодавствах, за підсумками 9-ти місяців поточного року бюджет громади  виконаний на 104,8 відсотків, при плані  2 129,6 млн грн  надійшло  2 231,9 млн грн доходів.

Основними дохідними джерелами були:

- податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), який надійшов в сумі 1 214, 9 млн.грн;

- плата за землю - 64,3 млн грн;

- податок на нерухоме майно - 45,7 млн грн;

- єдиний податок - 274,6 млн грн;

- акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (включаючи акцизний податок з реалізації тютюнових виробів, сплачений виробниками та імпортерами)- 87,3 млн грн;

- відрахування з державного бюджету акцизного податку з виробленого та ввезеного пального 12,6 млн грн;

- плата за надання інших адміністративних послуг - 17,7 млн грн;

- власні надходження бюджетних установ - 49,8 млн грн та інші податки і збори.

В зв’язку з воєнним станом здійснюється фінансування в основному соціально-захищених статей бюджету та обмежене фінансування поточних та капітальних видатків. Тому, видаткова частина бюджету за 9 місяців 2022 року виконана всього на 54 % до річного плану.

Майже 56,8% всіх видатків було спрямовано на виплату заробітної плати та оплату енергоносіїв. Тому, заборгованості або затримок по цих виплатах протягом звітного періоду не було.

Більше 53,4% всіх видатків бюджету спрямовано на фінансування закладів  освіти - 1012,0 млн грн, на соціальний захист - 107,8 млн грн, на утримання житлово-комунального господарства - 262,2 млн грн, на охорону здоров’я - 71,0млн грн.

Протягом 9-ти місяців 2022 року виділялися кошти з резервного фонду бюджету в сумі 30,6млн.грн., які були спрямовані на ті заходи та програми, які не можна було передбачити при формуванні бюджету громади (придбання системи оповіщення, закупівля паливно-мастильних матеріалів для перевезення внутрішньо переміщених осіб та військовослужбовців, харчування та надання побутових послуг внутрішньо переміщених осіб, придбання медикаментів та обладнання для лікування військовослужбовців).

З метою зміцнення обороноздатності військових формувань в період військового стану в бюджеті громади було передбачено кошти в сумі 10,3 млн грн  на виконання «Програми забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2022 рік».

Протягом року на виконання заходів з тероборони бюджетом передбачено 26,9 млн грн, із них, 23,9 млн грн - на придбання та пошиття форми для одягу військовослужбовцям, а також на придбання взуття.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер