images/stories/logosait_new.jpg

 

Заробив на неіснуючому товарі: поліцейські встановлюють особу зловмисника

Майже 6 тисяч гривень втратила жителька обласного центру, переказавши кошти за неіснуючий товар. Вона купувала одяг у шахрая.

Куртка так і не доїхала до нової власниці, бо як тільки жінка оплатила гроші, продавець зник з мережі. Даремно шукала оголошення про продаж на сайті,  його шахрай теж видалив. Довелося звертатися в поліцію.

Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) ККУ.

Поліцейські застерігають мешканців Тернопільщини, бути обачними щодо купівлі-продажу в мережі Інтернет. Пам’ятайте, що не потрібно здійснювати повну передоплату за товар, бо за такою схемою зазвичай працюють пройдисвіти. Коли кошти надходять на їх рахунки, вони одразу видаляють оголошення, обліковий запис й вимикають телефон. Домовляйтеся про оплату у відділенні служби доставки, або ж про незначний завдаток від суми.

Ретельно перевіряйте інформацію про продавця на сайті Кіберполіції( https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/) почитайте відгуки про нього в інтернеті, а при надходженні товару перевірте його у відділені пошти. Часто аферисти ще пересилають старий непотріб.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер