images/stories/logosait_new.jpg

 

Як додзвонитися на "103", коли перебої зі зв’язком? Пояснюють у МОЗ

Систематичні обстріли РФ критичної інфраструктури України, серед іншого, призводять до проблем із мобільним зв'язком. Через це в абонентів можуть виникати складнощі навід під час спроб викликати "швидку".

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пояснив, що робити у таких випадках.

Він запевняє, що оперативно-диспетчерська служба працює без перебоїв і дзвінки на "103" приймаються у всіх регіонах України. У разі відключення електроенергії диспетчерські продовжують працювати завдяки генераторам.

Водночас якщо громадяни не можуть додзвонитись на "103" через перебої зі зв’язком з боку безпосередньо мобільних операторів, то у такому разі українцям радять скористатися:

  • стаціонарним зв’язком,
  • регіональними мобільними інтернет-додатками,
  • екстреним набором на телефоні.
Фото: 0635925410/Depositphotos

При цьому Ляшко наголошує, що, попри масовану ракетну атаку росіян, лікарні в Україні і, зокрема, система екстреної медичної допомоги продовжують працювати без перебоїв, перейшовши на альтернативне джерело електроенергії.

"Фактично у кожному регіоні заклади охорони здоров’я, як стаціонарні, так і центри екстреної медичної допомоги, вимушені скористатись генераторами, щоб забезпечувати свою роботу після чергової атаки російських терористів.

Це вкотре доводить: маємо бути готові до всього, завжди мати запасний план на випадок аварійних відключень, а в нашому випадку йдеться про генератор у кожному закладі охорони здоров’я", – наголошує глава МОЗ.

У відомстві додали, що всі українські лікарні нині мають резервні джерела живлення, тож у разі аварійних відключень світла у більшості медзакладів генератори спрацьовують автоматично – протягом кількох секунд.

Від початку повномасштабної війни за допомогою міжнародних партнерів українські лікарні отримали понад 400 генераторів. Ще частину медзаклади закупили самостійно або ж за кошти місцевих бюджетів та благодійних організацій.

Крім того, МОЗ зі Світовим банком запустили проєкт із закупівлі 1100 генераторів для лікарень. Ще 170 надасть ВООЗ.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер