images/stories/logosait_new.jpg

 

В "Укренерго" розповіли, чому так довго немає світла

Трансформатор на одній з великих підстанцій на заході України після ракетної атакиТрансформатор на одній з великих підстанцій на заході України після ракетної атаки
В енергетичній компанії повідомили про ситуацію в українській енергосистемі після масованих атак.

За даними "Укренерго", 15 листопада ворожі ракети пошкодили 15 енергооб’єктів. Через це не працюють тисячі кілометрів магістральних високовольтних ліній.

У компанії кажуть, що ця інфраструктура необхідна для видачі електроенергії з електростанцій та передачі з західних регіонів на схід, тобто по всій країні. Над відновленням енергосистеми цілодобово працюють понад 1000 фахівців.

"Латають те, що можна залатати і замінюють те, що можна замінити. Для того, щоб втримати стабільну роботу енергосистеми в таких умовах та уникнути ще більших аварій, ми вимушені вдаватися до примусових обмежень споживання – до 40% по країні. Зараз, на жаль, графіки застосовані по всій Україні", – пояснюють в "Укренерго".

Наразі світло повернули для близько 70% споживачів кількох центральних областей. Крім того, енергетики підготували високовольтні лінії для підключення в західному та дніпровському регіонах.

Як зазначають у компанії, з кожною атакою відключення світла можуть тривати ще довше.

"Удари по енергосистемі – це єдине, що залишилося ворогу, який програє бій героїчним ЗСУ на фронті. Це потребує витримки та мужності, як від енергетиків, яким доводиться постійно ремонтувати знищене ворогом, так і від кожного українця, яким доводиться змінювати свій спосіб життя. Витримка і мужність – те, що нам знадобиться цієї зими, якщо ми хочемо перемогти", – наголошують в НЕК.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер