images/stories/logosait_new.jpg

 

"Маємо бути готові", – мер Тернополя попереджає про тривалі відключення світла

"Маємо бути готові", – мер Тернополя попереджає про тривалі відключення світла
Під час масованого ракетного обстрілу 15 листопада в Україні пошкодили 15 енергооб’єктів.

Фахівці "Укренерго" цілодобово працюють над відновленням інфраструктури. Через атаку по всій країні відбуваються аварійні відключення світла. Тернопіль – не виключення.

Мер міста просить мешканців віднестися до цього з розумінням та попереджає – вимкнення будуть частішими та більш тривалими у часі.

"Через ракетні обстріли енергетичних об’єктів України цілі мікрорайони нашого міста вже багато годин без світла. Я хочу пояснити, що вимкнення світла не залежить ні від мене, ні від міської ради. Графіки енергетики давали, але ви вже самі переконалися, що через нові обстріли вони не діють.

Обленерго отримує вказівку від диспетчера "Укренерго" і миттєво вимикає електроенергію. Скажу більше. Ми маємо бути готові, що такі вимкнення будуть частішими і тривалими в часі. Ви розумієте, чому російські терористи це роблять. Але їм не вдасться зламати українців і Україну", – написав тернопільський міський голова у Facebook.

Сергій Надал закликає мешканців підготуватися до відключень. Зокрема, підготувати запас питної та технічної води, зарядити телефони та інші пристрої.

Також він рекомендує вимкнути з розеток побутові пристрої – холодильник, газовий котел, пральну машинку, телевізор, адже при подачі електроенергії може відбутися різке підвищення напруги.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер