images/stories/logosait_new.jpg

 

Книжковий шопінг у Кіберпонеділок: топ-10 електронних бестселерів зі знижками

Кіберпонеділок наступає після Чорної п’ятниці – це день знижок на цифрові продукти, зокрема й електронні книжки. Їх зручно читати в темряві і без доступу до інтернету, звісно, якщо заздалегідь зарядити свої електронні читалки. Які електронні книжки купувати зі знижками в Кіберпонеділок? УП.Життя звернулось по пораду до книжкової платформи Yakaboo, де нам зібрали список бестселерів, які варто купити на розпродажі.

За лаштунками імперії: есеї про українсько-російські культурні відносини

Віра Агеєва

Росія безцеремонно прикрашала свою історію чужими здобутками, позбавляючи українців їхнього минулого. Але приходить час називати речі своїми іменами і повертати своє: досягнення, героїв, культуру. Антиколоніальний голос в Україні не одне століття належав вітчизняній літературі. Від Котляревського, Квітки-Основ’яненка, харківських романтиків аж до епохи модернізму й зрештою постання держави вона утверджувала власну культурну самодостатність та творила спротив імперії.

Відома українська літературознавиця і членкиня журі Книги року ВВС Віра Агеєва пише так само захпливо, як і розказує про це у подкастах та на лекціх.

Читайте також: Українофоб чи геній? Які погляди мав Булгаков, що не так із його культом і як вчинити з музеєм у Києві

Шлях до несвободи: Росія, Європа, Америка

Тімоті Снайдер

Перевага книжок і лекцій вже певною мірою культового історика Тімоті Снайдера – вони цікаві як науковцям, так і людям, далеким від професорських кіл. Він вміє захопити увагу читачів неймовірними історіями і фактами, які написані неймовірно цікаво.

"Шлях до несвободи" – книжка про історію, свідками й учасниками якої ми є тут і тепер. Вона допомагає зазирнути за лаштунки подій, щоб побачити глобальні ідеї, які приховані за цими подіями. Автор аналізує драматичні трансформації в Росії, Україні, Європі та США від 2011-го до 2016 року. Ключовими подіями є російські протести на Болотній площі в Москві, Революція Гідності в Україні, анексія Криму та вторгнення Росії на Донбас, криза біженців, Брекзит і прихід до влади Дональда Трампа.

Нарис історії України. Формування модерної нації XIX-XX століття

Ярослав Грицак

Це одна з перших книжок відомого українського історика Ярослава Грицака – вперше її видали ще у 1996 році. Вона увійшла до тридцяти найзнаковіших книжок часів Незалежності за рейтингом Українського інституту книги. У новому виданні додано нові розділи про добу незалежності аж до часів революції 2013–2014 років, війну з Росією та передвиборні тижні 2019 року. Як стверджує сам автор, його виклад підтверджує "нормальність української історії" і книжку можна "читати без брому".

1937

Максим Савчук

Фрагмент обкладинки книжки Максима Савчука "1937"

Сміливе журналістське розслідування, яке читається як крутий детектив. Воно тривало три роки й мало на меті викриття оборудок одного з найвпливовіших олігархів України — Віктора Медведчука. "1937" — номерний знак його броньованого мерседеса й дата найвищого піка сталінського терору. Савчук та його колеги з телевізійної програми "Схеми: корупція в деталях" ризикували багато чим збираючи докази махінацій, які подружжя Медведчук-Марченко проводило в обхід санкцій. А потім ми побачили ексолігарха в кайданках...

Людина в пошуках справжнього сенсу

Віктор Франкл

Віктор Франкл, австрійський психолог та засновник логотерапії, провів три роки у концтаборах Дахау та Освенцим, де пережив голод, приниження і нелюдські страждання. Книга про урок, винесений з цих років, розійшлася десятимільйонним тиражем по всьому світу. Згідно з теорією Франкла, між подіями нашого життя та нашим відношенням до них лежить тільки наша воля: ми самі обираємо, як відноситись до того, що з нами відбувається і як ми бачимо світ навколо нас. Погодьтесь, це неабияк змінює напрямок пошуків сенсу життя.

Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися докупи від тієї, котрій вдалось

Тара Шустер

Фрагмент обкладинки книжки Тари Шустер "Купи собі той довбаний букет"

Як припинити ненавидіти своє життя, зневажати себе, звинувачувати інших та нарешті відчути радість і досягати значущих цілей? Якби ж то існував універсальний рецепт. Кожне життя — особливе, не схоже на інше, але в дечому усі нещасливі люди дуже схожі. Але чому б не придивитися уважніше до випадків успішного подолання хронічної нелюбові до себе? Прочитайте кілька цінних думок з книги Тари Шустер "Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися докупи від тієї, котрій вдалось" — можливо це те, що вам зараз потрібно!

Бути окей: Що важливо знати про психічне здоров'я

Дарка Озерна

Звісно, самодопомога не замінить психолога чи психіатра, але ця книжка може бути початком шляху до кращого самопочуття. У книзі ви знайдете не лише базову інформацію про психічне здоров’я із посиланнями на медичні протоколи, а й певну систему орієнтирів. Авторка орієнтується на український контекст: що в нас про що кажуть, які існують стереотипи, які виникають проблеми, що їх спричиняє та які їхні можливі наслідки. Книга складається з двох частин: загальна інформація про психічний стан людини, його зв’язок із фізичним станом, а також огляд найпоширеніших психічних розладів.

Матера вам не наймичка, або Чому діти це прекрасно…

Катя Бльостка

Чи достатньо я хороша мати? Зізнайтеся, ви ж гризете себе цим запитанням. суспільство очікує від вас недосяжної й неможливої ідеальності. То ж почитайте реальне, живе, неідеальне материнство, коли за допомогою гумору та самоіронії матера намагається день перестоять і ніч передержатись. Дослідимо усі етапи материнства, розберемо стереотипи, зруйнуємо шаблони, ніжно "обезврєдимо" бабу. Виробимо імунітет до непрошених порад і забобонів.

Інтернат

Сергій Жадан

Це одна з найпопулярніших художніх книг українською, яку купують в електронному форматі. У 2017-му році цей роман Жадана став переможцем премії Книга року ВВС та був відмічений на Форумі Видавців у номінації "Сучасна українська проза". Це роман про Донбас та про війну. Шкільний вчитель спостерігає за тим, як у січні 2015 року лінія фронту невблаганно наближається до його домівки. Йому доведеться перетнути цю лінію, але для того, аби повернутися, він повинен буде спочатку вирішити, на якому боці його дім.

Спитайте Мієчку

Євгенія Кузнєцова

Роман про рідний дім. Життя у Європі має свої принади, але часом у ньому можна втратити пам'ять про те, хто ти, звідки і що дає тобі сили. У романі, який все ж не слід називати жіночим, головні героїні повертаються до бабусиного будинку, заплетені стіни якого відгороджують від усього світу з його безліччю питань, а бабуся Тея нічого не запитує, зате завжди поруч. Місце дивних людей з минулого та теперішнього, їхніх щемливих, цікавих або абсурдних історій — ідеальне місце для літа, яке розставить усе по місцях.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер