images/stories/logosait_new.jpg

 

Дешевий товар онлайн найчастіше пропонують аферисти: поліцейські застерігають від подібних злочинів


«Техніка по ціні конфіскату» – саме таке оголошення зацікавило мешканця міста Монастириська, бо саме шукав в мережі дешевий ноутбук. Однак заробив лише аферист, який розмістив пост у соцмережі.

Чоловік вибрав модель та зателефонував за вказаним в оголошені номером. Продавець захотів передоплату, ще й сам зазначив, що зараз в Інтернеті багато афер, тому він має перестрахуватися. Покупець погодилася оплатити товар і перевів на невідомий рахунок 8 тисяч гривень.

На цьому торги скінчилися. Хитрий шахрай навіть вислав номер накладної, яка виявилася недійсною. Номер його перестав відповідати й зник з мережі, як і оголошення. Бажаний товар потерпілий так і не отримав.

За фактом шахрайства поліцейські розпочали кримінальне провадження, особу зловмисника встановлюють.

Працівники поліції вкотре нагадують: торгуючи чи купуючи у мережі, будьте особливо пильними! Не поспішайте оплачувати товар, сподіваючись на чесність продавця. Читайте відгуки інших клієнтів про нього, просіть вислати детальні фото і відео на телефон. Шахраї створюють оголошення з неіснуючим товаром, тому підтвердити його наявність не мають можливості.

Перевіряйте номер телефону на сайті Кіберполіції у розділі https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/

І найголовніше – оплачуйте товар після його отримання, або ж відправляйте невелику суму завдатку.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер