images/stories/logosait_new.jpg

 

Як ефективно долати стрес: поради від поліцейських психологів

Майже 11 місяців від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну супроводжуються дуже інтенсивним і тривалим стресом для українців. Варто пам’ятати, що стрес негативно позначається не лише на ментальному, але й на фізичному здоров’ї.

Довготривале відключення електроенергії тривога, стресові ситуації, зміна звичного режиму і способу проведення Різдвяних свят, безумовно негативно можуть впливати на емоційний і психологічний стан людини.

Керівник служби психологічного забезпечення Головного управління Нацполіції Тернопільщини Михайло Козюк пропонує ряд рекомендацій, як зберегти внутрішню рівновагу та спокій. Поліцейський психолог наводить прості і водночас дієві способи самодопомоги, які забезпечать вам душевний спокій. Їх може використовувати кожен, як спосіб психологічної самодопомоги.

Коли емоції переповнюють і ви почуваєтесь розгублено, відчуваєте сильну тривогу - на допомогу прийдуть техніки заземлення. Для цього назвіть, відчуйте чи опишіть словами:

  • 5 речей, які бачите навколо;
  • 4 речі, які відчуваєте на дотик (ноги на підлозі, одяг на тілі, тепло сонячних променів на шкірі);
  • 3 речі, які чуєте (цокання годинника, шум на вулиці);
  • 2 речі, які відчуваєте на запах;
  • 1 річ, яку можна скуштувати.

Михайло Козюк наголошує: передусім потрібно подбати  про себе, підтримати близьких людей і бути  готовими до будь-яких викликів війни. Тож, корисно буде поповнити свою психологічну аптечку умовними «шаблонами» поведінки в разі настання несприятливих умов проживання.

Нагадаємо, консультативні заходи підтримки поліцейських громадян відбуваються у рамках реалізації «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки» ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською, за підтримки ВООЗ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер