images/stories/logosait_new.jpg

 

Проєкт «Активні парки – локації здорової України» у новому році продовжив свою роботу на Тернопільщині

Проєкт «Активні парки – локації здорової України» у новому році продовжив свою роботу на Тернопільщині

«Активні парки – локації здорової України» – це проєкт програми Президента України, що охоплює всі громади та створює умови для активних занять спортом населення України. Мета програми – зробити фізичну культуру та спорт ближчими до людей, створити умови для того, щоб кожен громадянин нашої країни мав можливість стати здоровішим, поліпшити якість та тривалість активного життя, міг протидіяти різноманітним хворобам, які стали результатом зниження фізичної активності, тобто гиподинамії, долати наслідки захворювань, не витрачаючи великих коштів на це, а використовувати ті умови для занять фізичною культурою та спортом, які є в тому місці, де людина проживає.

 

У нашій області працюють координатори, які проводять фізкультурно-оздоровчі заходи у своїх громадах. Більшість із них – це вчителі фізичної культури, які дуже люблять свою роботу та вболівають за фізичну культуру і спорт, мають бажання покращити «спортивну форму» мешканців громади та підняти на вищий рівень їхнє фізичне здоров’я. Кожен координатор отримав необхідний  інвентар від Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», який допомагає у проведенні фізкультурно-оздоровчих заходів.

Незважаючи на те, що зараз зима, спортивні заходи в рамках проєкту тривають. Так, скажімо, координатор проєкту Володимир Назарко, який працює на базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів ДНЗ села Великі Гаї» Великогаївської сільської ради систематично проводить гурткові заняття з волейболу для дітей, які навчаються у місцевій школі. Школярі дуже полюбляють такі заходи, активно їх відвідують. Як переконаний Володимир Назарко, цитуючи українську народну мудрість: «Рухайся більше - проживеш довше».

А координатор Ірина Юрків активно працює у  Бучацькій територіальній громаді. Так, нещодавно під її керівництвом було проведено спортивну годину для дітей «Рідзвяні кульки», де діти отримали позитивні емоції та активно провели час, покращуючи фізичне здоров'я під час виконання загальнорозвиваючих вправ на фітболах. «Запропоновані положення і вправи можуть служити орієнтиром для подальшої творчості різної спрямованості», - переконана Ірина Юрків.

А за словами Оксани Юрків з Козівської громади, заняття з улюбленого волейболу, яке вона організувала під час шкільних канікул, тривало більше трьох годин за великого ентузіазму та наполегливості його учасників.

Але не тільки волейбол полюбляють наші діти, - баскетбол теж користується неабиякою популярністю у дівчат та хлопців. Про це стверджує координатор проєкту зі Збаража Олександр Лобас, який нещодавно провів для школярів захід з елементами баскетболу. «За свою історію баскетбол здобув велику кількість прихильників у всьому світі. Притаманні йому висока емоційність та видовищність, різноманіття прояву фізичних якостей та рухових навичок, інтелектуальних здібностей та психічних можливостей привертають до гри загальну увагу мільйонів прихильників», - розповідає Олександр Лобас на фейсбук-сторінці Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

В Озернянській територіальній громаді проєкт «Активні парки» як складову загальнонаціональної програми «Здорова Україна» успішно реалізує координатор Ольга Кутна. Під час зимових канікул там відбулись цікаві та різноманітні естафети для дітей. Окрім цього координатор провела у громаді і «Новорічний квест». А ще під час уроків у місцевій школі вчителі не забувають про фізкультхвилинки, адже саме такі спортивні паузи допомагають учням в результаті краще засвоювати навчальний матеріал.

Відео та фотографії із усіх цих заходів можна переглянути на фейсбук-сторінці Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за адресою: https://www.facebook.com/tr.sport.for.all.

Усі заходи були проведені за сприяння Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», а усі учасники у вищеназваних громадах відзначені друкованою продукцією від Видавництва «Школярик», - наголошує Олена Гикава.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер