images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі вшанували пам'ять Героїв битви під Крутами

29 січня з нагоди 105-ї річниці бою під Крутами у Сквері Волонтерів у Тернополі відбувся мітинг-реквієм за полеглими українськими студентами, які завдяки своїй звитязі та сміливості зупинили наступ більшовиків на Київ на декілька днів.

Участь у заході взяли міський голова Сергій Надал, заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Потапенко, духовенство, молодь та громадськість.

«Героїчний бій під Крутами став прикладом того, як треба боротися за свою державу. У далекому 1918 році, завдяки подвигу Героїв Крут, відбулася Українська держава. Тодішні Герої вибороли найголовніше – час. Дали Україні два додаткові дні, щоб зупинити московський напад по всій лінії фронту, – зазначає Сергій Надал. – Подвиг Героїв Крут можна порівняти з подвигом захисників Маріуполя, Героїв Азовсталі. Звитяга бійців полку «Азов», поліцейських, морських піхотинців, нацгвардійців, бійців ЗСУ, які на смерть стояли в Маріуполі, вибороли для України – час. Тож День Героїв Крут, як і приклад Героїв Маріуполя, це постійне нагадування всьому суспільству – за будь-яких умов потрібно підтримувати свою національну армію. Зміцнювати свою національну державу, готову захищати свій народ. Тож допомагаємо нашій армії, всі працюємо для нашої спільної Перемоги».

Під час заходу Сергій Надал вручив орден «За мужність» III ступеня (посмертно) – старшому солдату Теребію Андрію Богдановичу. Державну нагороду вручено матері загиблого військовослужбовця

Міський голова також відзначив волонтерів та благодійників подяками, цінними подарунками та відзнаками за активну громадську позицію, волонтерську діяльність, налагодження міжнародних відносин, вагомий особистий внесок у розвиток молодіжної політики підтримку внутрішньо-переміщених осіб та військовослужбовців Збройних Сил України.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер