images/stories/logosait_new.jpg

 

Поліцейські Тернопільщини закликають пішоходів та велосипедистів бути помітними на дорозі


З початку цього року на дорогах області сталося 175 дорожньо-транспортних пригод з яких 25 за участю пішоходів. Аби зменшити сумну статистику, поліцейські закликають піших учасників дорожнього руху та тих, хто серед транспорту обрав велосипеди, ставати помітнішими, особливо у вечірній час.

Серед причин недостатньої видимості на дорогах - і погодні умови, і критичні проблеми в енергетиці, через які неможливо освітлювати проїжджі частини. Тому поліцейські рекомендують використовувати світловідбиваючі елементи, які допоможуть водіям побачити пішохода або велосипедиста у нічний час. Навіть у дощ, туман ці наклейки не втрачають своїх властивостей.

Велосипедистам поліцейські нагадують, що, згідно з Правилами дорожнього руху, вони зобов‘язані укомплектувати велосипед світловідбивачами катафотами: спереду — білого, по боках — жовтогарячого, позаду — червоного кольору. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар.

Якщо ви є свідомими учасниками дорожнього руху — в темну пору доби "засвітіться", це допоможе зберегти життя та здоров’я.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

поліцейські тернопільщини  закликають пішоходів та велосипедистів бути помітними на дорозі
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер