images/stories/logosait_new.jpg

 

Шахраї виманюють гроші за оренду неіснуючих помешкань


Шахрайство з орендою помешкання задокументували працівники Тернопільського районного управління поліції. Понад 11 тисяч гривень втратила жителька Тернополя.

Жінка  через оглошення в мережі Інтернет хотіла орендувати на декілька днів помешкання у місті Львів. Зателефонувала за вказаним номером, обговорили ціну та домовилися про оплату. Орендодавець заявив, що працює лише за передоплатою, бо має попит на житло, тож потерпіла через термінал перевела кошти на невідомий рахунок. Реального житла вона не побачила, як і своїх грошей. Вже напередодні виїзду до  місця призначення заявниця не змогла зв'язатися з господарем, мобільний телефон був вимкнутий, а оголошення зникло.

Довелося звертатися з заявою про шахрайство в поліцію. Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України.  Охоронці встановлюють усі детальні обставини афери.

Кіберполіцейські радять як не стати жертвою подібного шахрайства:

- бронювати апартаменти лише на офіційних, перевірених сайтах;

- Просіть надати додаткові фото житла. Якщо відмовляють – це перший сигнал про можливий обман;

- у разі здійснення розрахунків в інтернеті користуватися перевіреними сайтами, які мають захищений протокол https:// ;

- за можливості обирати не передоплату, а післяплату;

- перевіряти банківські картки, телефони та сумнівні посилання на сайті кіберполіції у розділі "Stop fraud", адже шахраї вже можуть знаходитися у відповідній базі: https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/.

Будьте обачними, не дайте себе ошукати, та розповідайте про подібні афери родичам та знайомим!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер