images/stories/logosait_new.jpg

 

Шахрайська схема «До вас телефонує служба безпеки банку»: поліцейські застерігають не довіряти невідомим


Мешканці області продовжують допомагати аферистам викрадати власні гроші .Схема шахрайства вже  відома, однак за минулу добу двоє потерпілих таки потрапили в список тих, хто  повірив у дзвінок працівника банку.

Звістка про спробу зняття коштів з картки ошелешила 38-річну тернополянку. До неї зателефонували з банку та повідомили, що з рахунку клієнта намагаються зняти три тисячі гривень. Спробу крадіжки зафіксували в одному з банкоматів в іншій області, тож, зі слів додзвонювача, служба безпеки одразу заблокувала картку. Невідомий запевнив, що він допоможе клієнтці змінити усі захисні дані та убезпечитися від крадіжки. Жертва, не задумуючись у доцільності таких дій, змінила пін-код надіслала нові дані на вказаний шахраєм номер, а вже через декілька хвилин почала отримувати приголомшливі смс-ки. Невідомий за три транзакції зняв з кредитного рахунку понад 44 тисячі гривень. Лише тоді жінка зателефонувала до справжніх працівників фінустанови, а згодом і в поліцію. Особу зловмисника встановлюють.

Ще одна жертва - житель Чортківського району. Шахрай викрав й його рахунку майже 32 тисячі гривень.

Вкотре наголошуємо: перестаньте спілкуватися з банківськими працівниками по телефону. Працівники банку не телефонують до клієнтів  з вимогою перевести кошти чи змінити паролі. Тому якщо вам таке пропонують - ви на зв’язку з шахраєм. У разі будь-яких підозр про крадіжки з рахунку – блокуйте картку! Це можна зробити у банківському мобільному додатку, або ж зателефонувати на безкоштовну гарячу лінію, вказану на кожній банківській картці. Бережіть свої гроші!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер