images/stories/logosait_new.jpg

 

Поліцейські встановлюють осіб причетних до привласнення грошей з електронних гаманців краян


Збільшення кредитного ліміту, перепис клієнтів банку, захист рахунків від аферистів - саме під такими приводами аферисти телефонували до мешканців області та привласнювали їхні гроші. За даними фактами працівники поліції розпочали досудові розслідування.

Зловмисники діяли за аналогічною схемою: телефонували до краян та представлялися співробітниками фінансових установ. Вони під різними приводами входили в довіру до громадян та довідувалися необхідну їм інформацію для реалізування задуманого. Потерпілі робили все, що просили додзвонювачі, а невдовзі отримували сповіщення про списання заощаджень. Завдані збитки становлять майже 29 000 гривень.

Відомості про події поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до власників банківських рахунків:

• не повідомляйте ПІН-код картки та в жодному разі не зберігайте їх у гаманці чи разом з карткою;

• не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

Працівники фінансових установ ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього, не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, та набирати на телефоні невідомі вам комбінації цифр.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер