images/stories/logosait_new.jpg

 

ЄС планує заборонити постачання в Росію унітазів – ЗМІ

Нові санкції ЄС, покликані послабити російську військову машину, включають і символічні товари, які  не зачіпають стратегічні галузі промисловості.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Euobserver з посиланням на 146-сторінковий список товарів, які більше не будуть експортуватися до Росії.

Основна мета торговельного ембарго вартістю 11 млрд євро на рік - зупинити продаж високотехнологічних товарів, які можуть бути використані в російських системах озброєнь.

Згідно з документами, з якими ознайомився EUobserver, це електроніка, лазери, радіообладнання, програмне забезпечення, авіоніка, морські камери і рідкоземельні мінерали.

Інша частина нової торговельної заборони має на меті завдати удару по промисловому потенціалу Росії в більш широкому сенсі.

До цього списку потрапили "біде, унітази, зливні бачки та подібні сантехнічні вироби", а також світлодіоди, конопляна пряжа, вилочні навантажувачі, поштові сортувальні машини, димохідні труби, цегла, шини і навіть "пера для ручок і наконечники для них".

Унітази стали символом того, що 24-річне правління російського президента Владіміра Путіна нічого не зробило для покращення життя росіян, коли російські солдати почали їх красти, спочатку в Грузії в 2008 році, а тепер в Україні - адже в кожній п'ятій російській оселі їх досі немає.

"Нехай забирають унітази - вони їм знадобляться в дорозі - і повертаються додому", - сказав президент України Володимир Зеленський у своїй промові в січні.

"Ви знаєте, вони [росіяни] раніше говорили про свою найбільшу мрію - побачити Париж і померти... Тепер їхня мрія - вкрасти унітаз і померти", - сказав він також у квітні минулого року.

Санкції ЄС мають набути чинності до 24 лютого - першої річниці війни.

Але включення символічних предметів і незрозумілих технологій відбувається в той самий час, коли російська алмазодобувна і ядерна промисловість знову залишаються поза увагою санкційного тиску.

10-й пакет санкцій ЄС також обговорюватиметься міністрами закордонних справ наступного тижня перед ухваленням і все ще може бути змінений.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 15 лютого представила офіційну пропозицію щодо десятого пакета санкцій проти Росії.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер