images/stories/logosait_new.jpg

 

Жінка стала жертвою аферистів, оформляючи грошову допомогу в інтернеті


10 000 гривень переказала 51-річна жителька Чорківського району на рахунок аферистів. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи аби встановити осіб причетних до протиправного.

Жінка розповіла правоохоронцям деталі події: в мережі Інтернет вона знайшла оголошення про можливість оформлення грошової допомоги для внутрішнього переміщенних осіб. Автор публікації зазначив, що проживає в Європі. В дописі, він розповів, що через відсутність спадкоємців хоче перерахувати свій спадок в розмірі 980 000 євро особам, які через події в Україні втратили свої домівки.

Зв’язавшись з автором публікації, сторони узгодили умови отримання коштів. Жінку попросили оплатити лише комісію для зарахування коштів в розмірі 10 000 гривень. Спершу жінка відмовилася, підозрюючи, що переписується з аферистами. Однак через місяць переписок з представником іноземця в Україні здійснила дві транзакції по 5 000 гривень. Вже через декілька днів вона переконалася в своїх здогадках й звернулася за допомогою до працівників територіального підрозділу поліції, аде ніяких зарахувань не отримала й втратила власні кошти.

Відомості про подію сслідч внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські звертаються до мешканців області з проханням не довіряти розміщенній в інтернеті такого роду інформації. Оформлення грошової допомоги здійснюється виключно через офіційний додаток «ДІЯ»

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер