images/stories/logosait_new.jpg

 

Купуйте безпечно: оплачуйте товар лише після отримання

Два шахрайства, пов’язані з купівлею товарів через інтернет, задокументували співробітники Кременецького райвідділу поліції.

Потерпілі – двоє мешканців Кременецького району. 24-річний чоловік хотів придбати автомобіль. Оголошення про продаж транспортного засобу знайшов на одному із сайтів. Зв’язався з продавцем та перерахував йому 18 000 гривень завдатку за автівку. Після того, як гроші опинилися на рахунку афериста, він вимкнув свій телефон.

У схожу шахрайську пастку потрапила 23-річна дівчина. Вона хотіла купити собаку та перекинула продавцеві 3 000 гривень. Домашнього улюбленця потерпіла так і не отримала, і гроші їй не повернули.

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочинів.

Поліцейські радять жителям області проявляти пильність при купівлі товарів через мережу. Головне правило покупок в інтернеті – передоплату вносьте тільки перевірним продавцям, з іншими оплачуйте товар після отримання. Попередьте своїх знайомих про такі афери та застережіть не перераховувати гроші наперед незнайомцям.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер