images/stories/logosait_new.jpg

 

Мешканцям Тернопільщини, ймовірно, доведеться платити за світло в рази більше, ніж зараз

Мешканцям Тернопільщини, ймовірно, доведеться платити за світло в рази більше, ніж зараз
Вже від квітня 2023 року в Україні можуть запровадити нові тарифи на електроенергію для населення. Скільки платитимуть тернополяни?

Наразі тариф під час споживання до 250 кВт*година становить 1,44 грн, а якщо витрачати більше – кожна кВт*година коштуватиме 1,68 грн.

Підвищення тарифів на світло в Україні дасть змогу відновлювати пошкоджену окупантами інфраструктуру. Втім, поки в уряді не озвучують варіантів перегляду цін.

Експерт Олег Попенко припускає, що нові тарифи можуть запровадити від квітня, хоча офіційних прогнозів та оцінок досі немає.

«Ймовірно, ціну не підвищать до 2,3-2,5 грн за кВт*годину. Припустимо, якщо зараз ви використовуєте 250 кВт*год, то щомісяця потрібно платити за струм 360 грн (при споживанні 251 кВт*год – вже 421,6 грн). Якщо вартість електроенергії збільшать вдвічі, то за споживання 250 кВт*год доведеться платити вже 720 грн», - каже він ТСН.

При цьому, економічно обґрунтована ціна на електроенергію має бути приблизно вчетверо вища за тариф для населення. Так, бізнес, який платить за ринковими цінами, вже за кожну кВт*годину віддає 6,05 грн.

Тож не виключено, що тарифи на електроенергію можуть вирости й учетверо. У Кабміні наразі розглядають пропозиції.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер