images/stories/logosait_new.jpg

 

Поліцейські та рятувальники нагадують громадянам про правила пожежної безпеки

Спільні превентивні рейди проводять серед населення рятувальники та працівники поліції краю. Вони закликають громадян дотримуватись правил  безпеки задля запобігання виникнення пожеж в природних екосистемах та в побуті.

З приходом весни, збільшується кількість випадків спалювання листя та зрізаного гілля у приватних секторах, а також сухостою на полях. Такі загорання у суху та вітряну погоду дуже швидко поширюються на великі території, шкодячи довкіллю, а ще можуть спричинити лісові пожежі чи житлових будівель, стати причиною травмувань і загибелі людей.

поліцейські та рятувальники нагадують громадянам про правила пожежної безпеки

Першочергово, правоохоронці працюють на профілактику - громадянам роз’яснюють про шкоду, яку завдають довкіллю пожежі в екосистемах, наголошують на відповідальності за такі дії. Рятувальники, у свою чергу, роздають інформаційні листівки – застереження та нагадують основні правила пожежної безпеки.

поліцейські та рятувальники нагадують громадянам про правила пожежної безпеки

Нагадуємо, що за випалювання сухої рослинності та провокування пожеж у екосистемах законодавством передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, а в період воєнного стану навмисний підпал сухої рослинності кваліфікується як диверсія.

Закликаємо громадян відповідально ставитись до встановлених вимог, не завдавати шкоди і довкіллю, і власному здоров’ю.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер