images/stories/logosait_new.jpg

 

Справу учасників організованого угруповання слідчі Тернопільщини скерували до суду

Поліція завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт щодо організованої групи з 4 осіб, які умисно знищили чуже майно шляхом підпалу.

В ході досудового розслідування, яке здійснювалося під процесуальним керівництвом прокуратури області, поліцейські встановили, що один із обвинувачених здійснював з потерпілими спільну підприємницьку діяльність у Тернополі. Згодом між ними виникли розбіжності у бізнесових питаннях. Чоловік вирішив застосувати злочинні методи впливу: він зорганізував злочинну групу, аби умисно пошкодити майно колишніх бізнес-партнерів. До вчинення протиправних дій організатор залучив з близького оточення двох виконавців та пособника, які протягом чотирьох місяців 2022 року умисно підпалили три елітні автомобілі марки Mercedes-Benz та BMW, які належали потерпілим та їх близькому оточенню. Свою злочинну діяльність організована група здійснювала згідно заздалегідь обумовленого розподілу ролей. ЇЇ організатор планував кожен підпал та координував усі дії

Працівники поліції затримали групу. Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили у помешканнях зловмисників вогнепальну зброю та наркотичні засоби.

Слідчі повідомили фігурантам групи про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

З метою забезпечення відшкодування шкоди потерпілим на майно організатора підпалів накладено арешт на суму 35 млн грн.

Наразі досудове розслідування кримінального провадження завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер