images/stories/logosait_new.jpg

 

Батальйон був розбитий: донька загиблого рекордсмена з Тернопільщини розповіла про останній бій батька

Батальйон був розбитий: донька загиблого рекордсмена з Тернопільщини розповіла про останній бій батька
Василь Шевчук з Хоросткова пішов на фронт майже у 60 років.

До війни чоловік вів активний спосіб життя та займався спортом. Декілька років тому він встановив національний рекорд у номінації "Найдовша відстань зимового забігу з голим торсом", подолавши 42 км без верхнього одягу.

Рекордсмен пішов захищати країну 9 березня 2022 року. У війську Василь отримав позивний "Марафонець". Був двічі поранений, але повернувся на фронт. А через рік загинув під Бахмутом, тримаючи позицію.

Про останній свого батька розповіла в інтерв’ю "ФАКТАМ" донька полеглого героя Тетяна Шевчук.

"Третього березня тато з побратимами був відправлений в розвідку. Після трагічної смерті командира Да Вінчі (7 березня), їхнім завданням було втримати позиції під Бахмутом. У неділю, 12 березня, почались сильні бої. Майже весь батальйон був розбитий важкою артилерією москалів",  – зазначила дочка захисника.

Тетяна каже, що лише 8 побратимів залишились живими. Майже всі тіла згоріли, тільки 5 було врятовано, серед них був її тато.

"Подробиці розповідали вцілілі побратими на похоронах батька. Розповідали, що 9 днів майже нічого не їли, жили в окопах, тримали позиції. Тато з побратимом Йосипом з Тернопільщини вирішили піти вперед та тримати позицію там. Від ранку до пізньої ночі в неділю тривали страшні бої. Батько загинув від обстрілів артилерії. Та позицію було втримано", – говорить донька героя.

За словами Тетяни Шевчук, батько дуже любив життя, був позитивним та завжди допомагав іншим.

"Він любив жити. Щодня. Любив контакт з природою: ходив босим по траві та камінцях, спав на лавочці на свіжому повітрі, щодня купався в джерельній воді. Його так і назвали – "фантастичний життєлюб". Також він любив та вмів розкривати дитячі таланти. Тато обожнював дітей, вчив їх плавати, заохочував до спорту", – пригадує жінка.

Василя Шевчука поховали на міському кладовищі в його рідному Хоросткові. Попрощатись з воїном прийшла понад тисяча людей.

336983290_729371688868027_3532766206564318143_n.jpg

35479-7134.jpg

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер